Medicii, atrasi in strainatate cu salarii de 4.000 de euro pe luna

Potrivit sursei citate, se cauta, in principal, medici radiologi sau anestezisti, stomatologi, dar si asistente medicale care sa lucreze in spitale si clinici din strainatate. Salariile oferite sunt, in medie, pentru asistente, de peste 1.500 de euro, pentru un medic rezident de peste 2.500 de euro, in timp ce un medic specialist poate primi peste 4.000 de euro.

Doctor Anglia, Doctor Franta, Doctor Germania, acum si fara cunostinte avansate de limba

De asemenea, se asigura suport pentru invatarea limbii straine si ajutor pentru a se muta impreuna cu familia, dar si sprijin pentru invatarea limbii de catre membrii familiei sau gasirea unei locuinte.

Un medic cardiolog, care lucreaza la un institut de profil din Cluj-Napoca, a spus ca este tentat de salariile bune oferite, dar si de posibilitatea de a continua o cariera in medicina fara riscul de a nu putea opera, asa cum se intampla in Romania. „Nu vorbesc numai de salariile mici din Romania si de aroganta unui ministru al Sanatatii care desconsidera personalul medical, ci mai ales de faptul ca intr-un spital din Germania, unde am gasit o oferta foarte buna, nu se intampla sa nu poti opera pentru ca nu sunt fonduri, asa cum se intampla la noi. Va trebui sa optez pentru a urma o cariera medicala in alta tara”, a spus medicul.

Un alt medic specialist, absolvent al UMF „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, si-a depus CV-ul pentru un post in Suedia, atras de salariul care este de cinci ori mai mare decat cel din Romania. „Am facut un calcul, plec cu familia, sotia este tot medic, pediatru, i se cauta si ei ceva. Din doua salarii putem trai fara grija zilei de maine. Ne gandim si la noi, dar si la baietelul de cinci ani pe care il avem”, a afirmat el.

Aplica acum